Nastavni plan i program smjera za Telekomunikacije na osnovnim studijama se izvodi u okviru odsjeka Elektronika i telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Detaljan plan i program studija možete preuzeti ovdje.


Nastavni plan i program - 2007

Osnovi komunikacija

Osnovi telekomunikacija 1

Osnovi telekomunikacija 2

Digitalne telekomunikacije

Teorija informacija

Telekomunikacioni sistemi

Komutacioni sistemi

Multimedijalne telekomunikacije

Telekomunikacione mreže

Radio-komunikaicije 1

Radio-komunikacije 2

Mikrotalasna tehnika

Elektroakustika i obrada audio signala


Nastavni plan i program smjera za Telekomunikacije na master studijama se izvodi u okviru odsjeka Elektronika i telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Detaljan plan i program studija možete preuzeti ovdje.Studijski program doktorskih studija "Informaciono-komunikacione tehnologije", sa listom modula i sadržajem, možete preuzeti ovdje.

Aktuelni program "Informaciono-komunikacione tehnologije" (studenti upisani 2013. godine) se realizuje u okviru cotutelle programa zajedničkih studija u kojem učestvuju Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Fakultet za informacione tehnologije, matematiku i elektrotehniku Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju.

Takođe, u razvoju i realizaciji studijskog programa doktorskih studija "Informaciono-komunikacione tehnologije" kao twining institucija učestvuje Univerzitet u Paderbornu. Razvoj i realizaciju studijskog programa doktorskih studija "Informaciono-komunikacione tehnologije" podržava WUS Austria kroz Degree Development Structure projekat "Doktorski studij u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija".


Spisak predmeta iz modula "Komunikacije":

Internet of Things tehnologije i aplikacije

Napredna poglavlja iz internet tehnologija

Obrada i prenos govora

Kriptografija i sigurnost računarskih sistema